ДИВО В БЕРЕЗНІВСЬКОМУ ЛІНЧИНІ


СВЯТИЙ ЛИК СЕРЕД ДЕРЕВ

Мені особисто поталанило  спостерігати це диво і зафіксувати на цифрову камеру.

За тиждень до Покрови, у селі Лінчин, що на Рівненщині, у вітті дерев “з’явився” лик Ісуса Христа. Принаймні так твердила більшість місцевих мешканців. Тамтешній священик, настоятель храму Введення Пресвятої Богородиці о. Михайло, окрім образу Христа, навіть свідчив про те, що бачить церковні бані та хрести.

Мені особисто поталанило  спостерігати це диво і зафіксувати на цифрову камеру.

Передісторія цього дива така.

Уперше “побачила” образ Христа самотня мешканка Лінчина Поліна Черниш. .Сталося це 6 жовтня 2008 року. Жінка розповідала, що образ Спасителя “з’явився” їй о пів на шосту вечора, “серед листя дерев”. Після цього багато односельців підтвердили, що також бачать Ісуса на тлі лісу. Дехто переконував, що бачить на кронах дерев “2012 рік”. Іншим “являлися” слова “суд” або “покайтеся”. А декому – навіть образ Божої Матері поруч зображення солдата.

Образ хлопця у військовому однострої місцеві мешканці пов’язують з розстрілом солдата, який ішов до села по хліб і воду. Сталося це під час Другої світової війни.

Я роздивився між вітами скоріше лик Т.Г. Шевченка, ніж образ Ісуса Христа. Можливо тому, що я був значно в пізнішу пору, листя в листопаді місяці вже було мало і зображення не зовсім чітко проявлялося. На деревах же чітко уявлялися лики святих.

.Через деякий час після появи образу Христа люди зауважили на камінні неруко­творні хрести та зображення на навколишніх березах.

Після перших свідчень до Лінчина почалося паломництво, на “образ” Христа їхали подивитися сотні людей: помолитися за рідних чи  перевірити почуте. Особливо багато, як завше, їхало неповносправних та важкохворих. Місцеві жителі майже одноголосно наполягають, що чітко бачили образ Ісуса. Таким “зором”, проте, могли похвалитися.далеко не всі.

Мені здалося, що між вітами лик Т.Г. Шевченка. Правда я був значно пізніше, листя вже було мало і зображення не зовсім чітко проявлялося

Звичайно, якщо довго вдивлятися в зображення, зловлене камерою, то, напружуючи уяву, можна уявити, що це образ Спасителя.

Цікаво, що образ Христа й справді чіткіше проглядається на плівці чи через камеру. Принаймні дехто з людей, хто “не побачив” у реальності, “роздивився” його в об’єктиві фотоапарата.

Через місяць “образ” Христа серед лісу перестали бачити навіть ті з місцевих, хто ще кілька місяців тому міг “показувати” іншим на обриси куполів чи церков. Староста місцевого храму . Натомість на корі дерев зображення хрестів залишилися. На місці “видіння” поставили капличку.

Advertisements

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s